Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zahtjeva raspuštanje Mjesnog odbora Kožino.

- Prijetio mi je kada sam zatražio da se postave dva rasvjetna tijela i stavi malo šljunka da mogu prolaziti s kolicima. Predsjednik MO me je prijeteći pitao da zašto ja tražim uređenje puta da bi s pročelnikom Robertinom Dujelom lagao da sam ja tražio da mi se napravi plaža. U Kožinu svaki investitor sebi napravi plažu i nikom ništa, rekao je Rubeša.

Na navode vijećnika Rubeše reagirao je pročelnik za komunalne djelatnosti  Robertino Dujela, kazavši da je, srećom, tu bila treća osoba koja može prosvjedočiti o tome tko govori istinu, a tko laže.

- Tko već 30 godina krade i vara građane, prekinuo ga je Rubeša iz klupe.

Dujela je nastavio objašnjavati proceduru rada komunalnog odjela, pri čemu je jasno rekao da ne izlaze ususret građanima koji manipuliraju. Rubešu su zatekli kada su u Kožino došli radi redovitih aktivnosti dohrane pomorskog dobra. 

Na  to je Rubeša vikao kako je " to što je prizano Dujela dokaz da on i HDZ-ova  vlast selektivno radi i dijeli građane. Dujela kao Mengele selektira ljude i proizvodi komunalni nered po gradu. Odjel radi samo onima koji im se sviđaju i to traje 30 godina, kazao je Rubeša i zaradio dvije opomene.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Damir Burčul digao se u zaštitu pročelnika Dujela i tražio je da isključe Rubešu. Nakon Mate Lukića koji je ukazao na neprimjereno ponašanje Rubeše, za govornicu je izašao Enio Meštrović.

- Kako vas nije sram? Već uru vremena govorimo o ničemu. Ante, smiri se, poručio mu je vidno ljutit Meštrović.