Grad Zadar rezervirao je sredstva i proveo natječaj, no umjesto otvaranja ponuda i odabira građevinara uslijedilo je poništenje nabave za uređenje prizemlja zgrade Mjesnog odbora Diklo za smještaj ambulante obiteljske medicine.

Kao razlog navode se okolnosti koje nisu bile poznate prije slanja poziva na dostavu ponude. Naime, usred natječaja Vijeće mjesnog odbora donijelo je odluku o privremenoj obustavi postupka iako je upravo na njihovu inicijativu on pokrenut.

- Prostor ugostiteljskog objekta u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Diklo u prethodnom je razdoblju bio veliki kamen spoticanja među mještanima radi čega je sam prostor u razdoblju od dvije godine ostao neiskorišten. Na tragu predlaganja i provedbe projekata usmjerenih ka boljitku našeg mjesta i ovaj projekt prenamjene prostora i uspostave ambulante opće medicine u našem mjesnom odboru ovo Vijeće smatralo je kao još jedan pozitivni iskorak prema boljem i ugodnijem okruženju za sve naše stanovnike, a osobito u okviru okolnosti u kojima je ta odluka donesena. Međutim, s obzirom na izmijenjene okolnosti te apele naših mještana, u konačnu odluku o namjeni prostora ipak želimo uključiti što veći broj naših mještana, istaknula je u obavijesti za javnost predsjednica MO-a Diklo Martina Matešić (HDZ) dodajući kako je svim članovima Vijeća neizmjerno stalo da ovaj prostor bude u onoj funkciji koja to najbolje odgovara svim stanovnicima Dikla.

Dijelu njih nije najbolje sjela ovakva prenamjena prostora pa je MO sada zamolio nadležni Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove za pomoć u definiranju najboljeg modela provedbe postupka ispitivanja javnog mijenja. Cijeli postupak je tako na čekanju dok ne budu poznati rezultati kvartovskog "referenduma".