Reklama na stupu zgrada u kojoj se nalazi Hrvatsko narodno kazalište Zadar, pokušala je izaći na Kalelargu ali nisu joj dali komunalni redari.

Nema dozvole, nema suglasnosti, stavljena je bez odobrenja konzervatora koji je istinabog nisu ni primijetili. Kada se tome doda još i "kozlić" koji je proglašen najvećim nametnikom na ljetnu gužvu u Zadru, onda je stvarno bilo kulturno povući se s tako istaknutog mjesta za reklamiranje.

Uostalom, Grad Zadar je u povijesnoj jezgri propisao smeđe reklame na fasadama što je ostalo u začecima. U praksi to nije sprovedno a kamoli da se ažuriraju novi korisnici prostora koji su to uglavnom ljeti.

 Čuđenje postavljenom reklamom za servis mobitela  uz ulaz u Kazalište,  upalo je u oči jednom našem sugrađaninu koji nam je poslao fotografiju.

Poslijepodne već nije bilo reklame jer su ponovno reagirali komunalni redari. Jutros je ispražnjeno mjesto na stupu razgolitilo zapuštenost tog prostora, nimalo reprezentativnog sa središte Kalelarge.

Ali kome to smeta, osim građanima kojim je stalo do kulture prostora u kojem žive. Njih je malo ali ih ima, ali suvlasnicima zgrade očito nije stalo. Uređuju se palače a za mali zhvat nema novca, dobre volje i pravog majstora koji će ispjeskariti stupove. Nema dugo kako je Turisthotel to napravio na Forumu sa stupovima zgrada koja su arhitektonska djela poslijeratne obnove Zadra. Kao i sporna građevina.