Na elektroničkom servisu Financijske agencije sprema se nova atraktivna dražba za nekretnine u Zadru. Ovaj put na bubnju je završio jedan od preostalih građevinskih terena u Ulici Bleiburških žrtava na Bilom brigu, području koje nije zaobišla ekspanzija poslovno-stambenih zgrada.

Parcela površine 7437 m2, uz bočni parking Konzumovog centra Iadera (bivši Mercator) prodaje se kao stečajna masa iza S.A.T. PULA d.o.o, tvrtke iz Donje Lomnice kraj Zagreba koja se bavila trgovinom prije nego što je završila u stečaju.

U opisu nekretnine stoji kako je "slobodna od osoba i stvari, izuzev dijela na kojem je upisano pravo služnosti". To se odnosi na stazu i cestu koji prelaze preko iste čestice. Utvrđena vrijednost nekretnine je 6,4 milijuna kuna, a na prvom krugu javne dražbe prodaje se s popustom od 1,6 milijuna kuna, odnosno po početnoj cijeni od 4,8 milijuna kuna.

Nadmetanje starta 26. lipnja, a trajat će do 13. srpnja. U slučaju izostanka interesa, parcela će se na drugoj dražbi prodavati u pola cijene, na trećoj ispod četvrtine vrijednosti, dok će na četvrtoj početna cijena pasti na svega jednu kunu. Prodajom će se namiriti potraživanja razlučnog vjerovnika, slovenske družbe za upravljanje Terjatev Bank d.d.