Juniori Zadra umalo su izgubili priliku otići na završnicu državnog prvenstva zbog tučnjave nakon koje je isključeno čak osam igrača!

U prvom poluvremenu obje su ekipe su igrale poprilično izjednačeno i prednost od pet koševa (14:19) koju su imali gosti nakon početnih ispitivanja snaga, preokrenuli su na zadarski konto igrači Marka Selina te je 44:42 bio rezultat za drugo poluvrijeme. 

Drugo poluvrijeme ponudilo je svega tri minute "normalne" igre. Nakon tučnjave Sikirića sa zadarske i Tišme s zagrebačke strane, na parket je uletjela kompletna zadarska klupa te su suci, sukladno pravilima, morali u svlačionicu poslati sve igrače koji su ušli na parket. 

Tako je Zadar ostao se četvorkom koju su činili Karamarko, Beljan, Njegovan i Klarica, dok su gosti bolje prošli te ostali s deset raspoloživih igrača. Tu se iskazao Fair Play trenera gostiju Ivana Lozančića koji je svih preostalih 17 minuta igrao s praktički četiri igrača. Naime, peti igrač bio je u terenu, ali nije se natjecao kako bi se utakmica do kraja ravnopravno odvijala. 

Zahvaljujući treneru gostiju, u ovoj natjecateljskoj partiji ipak je slavila ekipa Zadra. Konačni rezultat bio je 82:70 za "plavo-bijele" koje je s 22 koša predvodio Krševan Kalrica. Pravu kapetansku partiju odigrao je Ante Beljan koji je dodao 17 poena i šest skokova, a pri tome je blokirao isto toliko gostujućih pokušaja prema košu. Listu dvocifrenih zaokružio je Gabriel Karamarko koji je ubacio 14, dok je isključeni Antonio Sikirić zabio 13 koševa.

Za prvo mjesto u skupini Zadar već danas u 17:30 igra protiv momčadi Bosco Zagreb kako bi se odlučio konačni putnik na juniorski Final Four.