Javne tribine u sklopu projekta KVARTipo sljedećeg tjedna nastavljaju se održavati u mjesnim odborima MO Jazine I, Jazine II, Diklo i Puntamika.

Dikljani su ispostavili ukupno 32 raznovrsna prijedloga u kojem su predložili niz malih komunalnih akcija: od postavljanja zaštitnih ograda i komunalne opreme do dohrane plaža (ex odmaralište Gredel, ispod hotela Delfin i crkve sv. Petra), uređenja dječjih igrališta (ŠRC Zgon, Ulica Mali Milini) i dikljanskih bunara te prostorija mjesnog odbora. Između ostalog, javio se i predstavnik stanara ulice Roberta Frangeša Mihanovića, koja se među KVARTipo! prijedlozima protezala u više navrata.

- S obzirom da se unatrag 15-ak godina ovdje sagradilo preko 60 novih zgrada, meni, a i svim stanarima u kvartu s kojima na dnevnoj razini razgovaram je krajnje nevjerojatno da grad Zadar u prostornom planu nije predvidio ili uredio niti jednu zelenu površinu, niti jedan park, igralište za djecu niti sportski teren za to čitavo vrijeme. Sa vremenom se samo ruši i ovo malo zelenih parcela što je preostalo, kao što se upravo prošli tjedan na kraju ulice posjekla cijela šuma od nekoliko tisuća kvadrata, napisao je Zadranin uz prijedlog da se tri parcele u vlasništvu Grada Zadra u budućnosti pretvore u igralište prema kojem bi gravitiralo cijelo Diklo.

Osim Dikljana, koji su predložili još i asfaltiranje spojnice ulica Grge Novaka i R.F. Mihanovića, pa čak i postavljanje uređaja javne rasvjete u njezinim dijelovima, sporna se ulica našla i u prijedlozima stanovnika MO Puntamika, koji u njoj vide potencijalnu opasnost za djecu.

- "Investitori" su u potpunosti uništili postojeću ulicu. Zbog naglog povećanja stambenih objekata i broja stanovnika, ulica je postala vrlo opasna. Čak se i stanari iz spomenutih zgrada, parkiraju na prometnicu. Opasnost je utoliko veća što se tuda kreće veliki broj djece koja idu pješice u školu, napisao je drugi Zadranin.

Uz to, Puntamičani žele dječje igralište koje u kvartu s puno male djece ne postoji, cjelokupno održavanje šume na Žmirićima koja je "zimi okupljalište za narkomane i alkoholičare, a ljeti velika opasnost od eventualnog požara", izgradnju kružnog toka na raskrižju ulica A.G. Matoša i Vladana Desnice, pošumljavanje pojedinih čestica...

- Molim vas da počnete konačno razmišljati o kulturi zelenila a ne betona i devastacije grada kako grada. Vratimo si bogatstvo zelenila i zaustavimo devastaciju betonom, zaključuje se u 24 prijedloga za Puntamiku za koju se planira utrošiti 230 tisuća kuna.