Kaotično stanje u KK Sonik Puntamika najbolje je oslikao posljednji dogadaj. Juniori zadarskog prvoligaša morali su otkazati nastup na poluzavršnom turniru prvenstva Hrvatske zbog financijskih problema kluba. Ovaj dogadaj bez presedana za Sport023 komentirao je Roko Jurlina, trener prve i juniorske momčadi.

- Nemam što reći nego da je ovo nevidena sramota. Isključivi krivac za sve ovo loše što se događa u klubu je predsjednik kluba Mirko Jošić. On je jedini krivac što djeca ne idu na poluzavršnicu koju smo na terenu sportski izborili i živjeli za to cijelu godinu. Klub je njegov talac već duže vremena i on je oduzeo djeci ono za što se bore, za što treniraju i što sanjaju.

Ističe kako su u klubu ostali samo on i Jakov Vladović, koji bez primljene kune brinu o svim apsektima funkcioniranja kluba.

- Trenutno smo Jakov i ja u klubu i treneri i vozači i sredujemo preglede igračima i sve što treba, jer se jedino nama mogu još obratiti. Oni koji financiraju sve ovo trebali bi se zapitati gdje odlaze novci koji su već osigurani za tu svrhu budući da svako putovanje kadetske selekcije plaćaju roditelji, a juniori, kao što vidimo, nisu nigdje ni otputovali.

Kakve bi posljedice moglo imati ovakvo izravno prozivanje predsjednika kluba od strane trenera?

- U životu sam uvijek imao svoje mišljenje i ne bojim ga se reći niti ću ikada u životu biti ovisan o ikome. Za to sam se cijeli život i odricao i školovao i to učim svoje igrače stalno. Ne bojim se ničega, mogu svakome pogledati u oči i to je za mene najbitnije, a stvari koje nam se rade iza leđa, neka sude o onima koji su ih radili ili ih rade. Dok se ovakve stvari dogadaju u sportu, nemojmo se čuditi da u svakom sportu tonemo sve dublje. Ovo zaslužuje maksimalnu osudu - zaključio je Jurlina.