Dan planeta Zemlje (22. travnja) Park prirode Vransko jezero obilježit će edukativnim vodstvom na poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu.

Edukativno vodstvo s početkom u 14:00 sati na info centru Crkvine besplatno je uz prethodno kupljenu ulaznicu. Najavite svoj dolazak na broj telefona 097/6537200 najkasnije do petka, 22. travnja u 12:00 sati.

Tema Dana planete Zemlje 2022. je Investirajte u naš planet. Što ćemo sada svi zajedno učiniti?

Ovo je trenutak da promijenimo sve - poslovnu klimu, političku klimu i način na koji djelujemo na klimi. Sada je vrijeme za nezaustavljivu hrabrost da sačuvamo i zaštitimo svoje zdravlje, naše obitelji, sredstva za život... zajedno, moramo ulagati u naš planet.

Jer zelena budućnost je prosperitetna budućnost.

Moramo djelovati (hrabro), inovirati (široko) i provoditi (pravično). Trebat će sve nas. Sve u svemu. Poduzeća, vlade i građani - svi su odgovorni i svi su odgovorni. Partnerstvo za planet.

I dok još ima vremena za rješavanje klimatske krize, vremena za odabir I prosperitetne i održive budućnosti te vremena za obnovu prirode i izgradnju zdravog planeta za našu djecu i njihovu djecu, vremena je malo, ističu iz PP Vransko jezero.