Željko Kerum napokon je pronašao pravog kupca za zgradu nesuđene Dalme kod crkve na Puntamici.

Nakon višedesetljetnog propadanja objekta i ulaska u stečajnu masu također propalog trgovačkog lanca Kerum, zemljište s građevinom upisanom kao robna kuća, površine 935 metara četvornih, prošle je godine kupila tvrtka Tenant. Odmah se vidjelo da je to prijelazno rješenje, kojim se izbjegava mogućnost da Kerum ostane bez zgrade, jer je direktorica Tenanta sestra Željka Keruma Mara Sapunar.

Prije nekoliko tjedana Kerum je viđen u Zadru, možda baš i zbog posla koji se dogodio. Naime, u zemljišniku je sada kao vlasnik upisano društvo PORTA GROUP d.o.o. za poslovanje nekretninama. Nominalno vlasnici su Švicarci, ali direktorica je Ana Šašek, jedina osnivačica "Jadere Zadar Nove" i članica uprave tvrtke "DIA" u vlasništvu Ljiljane Nižić, supruge poznatog poduzetnika Zvonimira Nižića pa je moguče da će ovim objektom upravljati grupacija najpoznatija po ugostiteljskim objektima, počevši od ribljeg restorana Foša nadalje.

Derutna zgrada bila je predmet nekoliko dražbi na kojima nije postigla traženu cijenu od 8,6 milijuna kuna. Na kraju ju je prijebojem potraživanja kupila Kerumova sestra, i to za iznos od čak 11,5 milijuna kuna. Za koju je cijenu prodana novom kupcu nije poznato, kao ni to hoćemo li uskoro uz crkvu imati restoran, ili će zemljište i građevina biti korišteni za drugačiju namjenu.