U četvrtak, 31. 3. u crkvi sv. Krševana s početkom u 20 sati nastupa Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica, koji će izvesti korizmeni program pjesama nadahnutih glagoljaškom baštinom. Ulaznice se prodaju na adresi kuzd.hr i na info pultu Kneževe palače od 11-13 i 18-20 sati, s time da na dan koncerta blagajna u 19 sati seli ispred crkve sv. Krševana.

Zbor izvodi specifične glazbene forme nastale u Zadru, koje su se razvijale od 12. do 14. stoljeća pod nazivom crkvena skazanja, odnosno pasionski oratoriji. Autor tih djela je umjetnički voditelj Zbora i dirigent Ivo Nižić. Uz to, čut ćemo ulomke iz Kalvarije Ljube Stipišića, Seh duš dan Igora Kuljerića na stihove Vladimira Nazora, kao i glagoljaške napjeve s Paga, iz Preka i Pridrage. Kao solisti nastupit će Jasna Košta, Siniša Marinić, Mateo Marnika, Bogdan Mogilevskij, Jelena Rušev Mogilevskij, Nevija Pavić, Milena Petani i Zdenko Stipčević.

Zbor je osvojio niz nagrada: 2013. godine na Danima duhovne glazbe Cro Patria u Splitu, u kategoriji novih zborskih skladbi, s pjesmom Samo srcem autora Ive Nižića, Zlatnu katedralu, prvo mjesto prema glasovanju publike. S istom skladbom na Međunarodnom natjecanju zborova u Zadru (2014.) osvojio je nagradu za najbolju izvedbu zborskih skladbi hrvatskih skladatelja. Godine 2015. Zbor je osvojio zlato na međunarodnom natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu i broncu na međunarodnom natjecanju Cro Patria u Splitu, a 2016. srebro na međunarodnom natjecanju zborova Adria Cantat u Šibeniku.

Ivo Nižić (Preko, 1942.) nakon završene gimnazije i Teološkog fakulteta u Zagrebu, stječe dvije glazbene diplome: na Odsjeku za glazbu Pedagoške akademije u Zagrebu i na Institutu za crkvenu glazbu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon višegodišnjega rada u osnovnom i dijelom u srednjem obrazovanju, piše habilitacijski rad iz Muzikologije (mentor: akademik Jerko Bezić). Obranivši rad na Sveučilištu u Zadru, postaje profesor Sveučilišta u Zadru i nositelj kolegija Glazbena kultura i Metodika nastave glazbene kulture na Odjelu za razrednu nastavu i predškolski odgoj.

Za svoj rad dobio je mnoge nagrade, priznanja i pohvale, među kojima valja spomenuti tri nagrade 2016. godine: Nagrada Ljubo Stipišić Delmata koja mu je dodijeljena na 25. Pasionskoj baštini u Zagrebu za oratorij Zadnja postaja, Nagrada Hrvatske udruge zborovođa Zagreb za životno djelo i Nagrada grada Zadra za uzorne uspjehe i rezultate postignute na području glazbene kulture i umjetnosti. Godine 2017. nadbiskup Želimir Puljić na svečanoj Večernji sv. Stošije uručio mu je nagradu i priznanje za promicanje liturgijske glazbe. Osnovao je Akademski zbor Sveučilišta u Zadru i Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar. Već je 34 godine orguljaš i zborovođa u crkvi sv. Mihovila u Zadru.