Najbolji plivač „Zadra", junior Noa Kuman vratio se sa reprezentativnog nastupa u Mariboru gdje je bio član juniorske plivačke reprezentacije na Susretu reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

- U subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka, najbolji mlađi juniori i juniori borili su se za što bolji ekipni plasman kroz tri dijela natjecanja što je našoj reprezentaciji i uspilo, odnijeli su ukupnu pobjedu! Noa je ostvario 1. mjesto u utrci sa najboljim juniorima ove četiri države u svojoj glavnoj disciplini, 400m mješovito, javljaju iz PK Zadar.

Podsjetimo, Noa je nakon odlično odrađenog zimskog PH u prosincu, nastupom na 25m bazenu, ostvario poziv u reprezentaciju na račun rezultata na 400m mješovito 4,21.87 gdje je osvojio seniorsko, ml. seniorsko i juniorsko srebro. U toj utrci plivao je i najveći broj bodova ikad, 720. Time je srušio dotadašnji osobni rekord za 10 sekundi a na 200 mješovito je popravio svoje vrijeme za 5 sekundi i sa 2.02.35 uzeo seniorsku, ml. seniorsku i juniorsku broncu. Tim je rezultatima ostvario kriterije za poziv izbornika na pripreme juniorske reprezentacije u siječnju u Vukovaru a poziv je dobila i njegova trenerica Josipa Nekić.
U 50m bazenu, prvi važan nastup Noa je odradio na 13. međunarodnom mitingu Victoria-Primorje u Rijeci gdje je uzeo 4 odličja i rekordnih 674 boda u 50m bazenu. U disciplini 400m mješovito plivao je juniorsko zlato (4.38.10) i apsolutnu broncu.

Nakon nastupa sa reprezentacijom u Mariboru, Noa sa svojom ekipom u PK Zadar nastavlja daljnje pripreme za ljetne nastupe u 50m bazenu.

- U svom Klubu, Noa je najveći primjer i uzor mlađim plivačima kad je u pitanju radišnost, upornost i želja za uspjehom, ističu iz PK Zadar.

Nedavno je PK Zadar, u sklopu Županijskog prvenstva kojeg je organizirao u ožujku, dodijelio i posebne nagrade za Nou i njegovog brata Ivana. Riječ je o tituli "Plivača godine" kojeg su braća Kuman zaslužila kao plivači koji se najviše zalažu na treninzima -iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec. PK Zadar od 2016. godine provodi odabir plivača mjeseca, od početka zimske sezone u rujnu do kraja ljetne sezone u kolovozu. Jedanaest mjeseci izabiru se i nagrađuju najvrijedniji, najustrajniji i najredovitiji plivači. U starijoj natjecateljskoj postavi titulu je odnio Noa. Ista nagrada pripala je Ivanu, članu mlađe ekipe prve natecateljske grupe i jednom od najboljih plivača mlađih kategorija u Klubu.

Sretno PK Zadar u nastavku odgajanja natjecatelja i dizanja popularnosti plivanja u Gradu i državi.