Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je Muzej antičkog stakla na Muraju, što je bila njegova osobna želja u sklopu posjeta Zadru.

Nesumnjivo, Milanović je bio glavna zvijezda svečane sjednice povodom 20 godina zadarskog sveučilišta i rektorica Dijana Vican zahvalila mu je na svakoj riječi koju je izgovorio. Predsjednik Milanović bio je pripremljen za govor o Sveučilištu, o povijesti Zadra, a među porukama koje je uputio i njemu je čudno zazvučala ona o tome da ostanu konzervativni. No to je zapravo bila prava riječ za želju da zadarsko sveučilište ostane i razvija ono u čemu je najbolji. A po običaju, predsjednik Milanović je bio iskren kada je kazao: meni je žao što nisam pobijedio u Zadru.

Time je pokazao koliko drži do ovog grada, osobito njegovog povijesnog značaja, kojeg je dijelom nadogradio slušajući svoje domaćine u Muzeju antičkog stakla - ravnatelja Hrvoja Manenicu, njegovi suradnici Anamarija Eterović Borzić i Berislav Štefanac te  vidjevši vještine oblikovanja stakla, osobito nakita Antonije Gospić.