Ovako moderna interpretacija povijesne baštine - nema u Zagrebu. Možete biti ponosni kako je ovo uređeno, svijetlo, prostrano. Izvrsno. Ovo nam je šlag na tortu... tako su govorili vlasnici agencija koje se bave i kongresnim turizmom nakon obilaska Providurove palače.

Oduševljenje nisu skrivali, niti se tepali domaćinima nakon upoznavanja najnovijih zadarskih dvorana za goste kojima bi ponudili organizaciju različitih vrsta konferencija.

Ponosan je bio Zadranin, Slaven Reljić koji je doveo svoje kolege u Zadar i priuštio im subotnje jutro iznenađenja. I sam vlasnik agencije, izvršni direktor u Coral group te potpredsjednik Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT), Reljić im je odmah rekao kako će na stranici TZ Grada njihov posao dobiti svoj „referencu".

Članovi te udruge iz Zagreba sada znaju što im Zadar nudi: od vrhunski opremljenog kongresnog centra u Punta Skali, preko Centra za kreativne industrije na Relji do kompleksa Providurove i Kneževe palače. Kapaciteti dvorana ne trebaju biti ogromne kako se do sada zamišljao kongresni turizam u Zadru s dvoranom u hotelu Donatu.

Multimedijalne dvorane kakve Zadar nudi, odgovaraju potrebama takvog tržišta. Međutim, ono što Zadru nedostaje, to su komercijalni letovi a da nisu niskotarifni, prenijeli su gosti domaćinu iz TZ Grada, Anti Galiću. On kao i  Ante Ćurković, pročelnik za EU fondove te voditeljica Kneževe palače, Lorena Peroš imali su radno subotnje prijepodne.

Ali gosti su više nego zadovoljni nakon kave s kojom su počašćeni u Ledani, otišli na ručak u restoran Pet bunara. Taj restoran inače jako dobro kotira kod gostiju kakve Zadar treba, a kakve današnji gosti iz Zagreba kao organizatori mogu dovesti.