Predsjednik RH Zoran Milanović danas je u posjetu Zadru gdje je poseban gost svečane sjednice za 20. obljetnicu Sveučilišta u Zadru.

Na novinarsko pitanje kratko je prokomentirao oslobađajuću presudu Općinskog suda u Zadru za Zadrane Mladena Ćustića i Hrvoja Vrkića kojih se teretilo za vrijeđanje i omalovažavanje premijera Andreja Plenkovića na društvenim mreža (slučajevi "pokvarena jaja" i "pavijan").

- Kad je policija prijavila ljude koji su meni urlali u Kninu, ja sam rekao "još ćemo se mi vidjeti", ali u smislu "složit ćemo se na kraju oko nekih stvari". Bilo bi dobro da je naš sadašnji premijer Plenković to rekao, jer ipak je policija pokrenula prekršajnu prijavu, a Sud je to odbio. O slučaju znam slabo i ne slažem se sa svakom odlukom svakog Suda, ali smatram da političari to moraju izdržati. Ja sam bio na listi zločinaca koji su izdali Hrvatsku, neprijatelja Hrvatske, u Lisinskom su bile cijele konferencije... Pa šta?, rekao je Milanović.

Uz to, u Zadru je odgovorao na novinarska pitanja niz aktualnih tema na nacionalnoj razini: prijetnjama ministrici Tramišak, uhićenju i istragama protiv ministara Vlade, pucnjavi iz kalašnjikova u Puli...