Udruga ZvoniMir povodom otvorenja područnog ureda Zadar poziva na okrugli stol koji će se održati dana u utorak, 5. travnja u 13 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače.

Okrugli stol dio je programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela", a cilj je predstaviti rad udruge ZvoniMir u novootvorenom uredu u Zadru te informirati o radu i postignućima nacionalne „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".

Program financira Ministarstvo pravosuđa i uprave, a provodi se u suradnji sa Ženskom sobom - Centrom za seksualna prava i 10 drugih organizacija u 13 županija Hrvatske te se ove godine suradnja proširila na četiri nove županije, među kojima je i Zadarska županija.

O radu nacionalne Mreže podrške Republike Hrvatske govorit će Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. O rezultatima Mreže podrške na nacionalnoj razini govorit će mag.iur. Anamaria Drožđan-Kranjčec, voditeljica pravnog tima Ženske sobe - Centra za seksualna prava.

Pravne savjetnice udruge ZvoniMir, Biljana Suša i Jelena Turčinov, predstavit će rezulate Mreže podrške na području Šibensko-kninske županije i rad novootvorenog ureda udruge ZvoniMir u Zadru kojim se širi područje podrške i zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela na područje Zadarske županije.