Predsjednik MO Puntamika Niko Marin nezadovoljan je odgovorom Ludwig Pfeiffera, izvođača na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane na pritužbe građana, ali i daljnjim razvitkom situacije u ulici A.G. Matoša na Puntamici.

- Volio bih da mi netko objasni zbog čega u ulici A.G. Matoša nema niti jednog jedinog radnika već drugi radni dan (srijeda 23.03. i danas četvrtak 24.03.). Sve bi bilo u redu, da iz prethodnog maila besprijekorne firme Ludwig Pfeiffer nisam dobio objašnjenje kako je sve u savršenom redu i kako se posao obavlja baš kako treba, što iz priloženog nažalost opet ne odgovara njihovom opisu. 

Osim što ponovno već dva dana nema nikoga na terenu, tvrdi Marin, ulica je i dalje u neredu i mještani i dalje žive u oblaku prašine, a uz to je sada i rupa po sredini raskrižja.

- Da sve ipak nije tako crno, pokazuje mobilni toalet smješten uz semafor, pa da mještani koji moraju okolnim putem do svojih kuća, imaju gdje obaviti nuždu u slučaju da ih "stisne". Znam da će sve ostati isto, ali mještani MO Puntamike i dalje vjeruju u čudo, napisao je u mailu proslijeđenom Odvodnji i Gradu Zadru i ironično se ispričao na prekidu produženog vikenda.

Podsjetimo, predsjednik MO Puntamika prije dva dana u ime građana požalio se na nemar pri izvođenju radova i puknuće cijevi zbog kojeg se voda tri dana slijevala na ulicu. Izvođač je lopticu prebacio na Vodovod i tvrdili da je gradilište očišćeno i dovedeno u više no prihvatljivo stanje.