Grad Zadar bi 1. travnja, bez imalo šale, trebao dobiti zakupca koji će u Providurovoj palači otvoriti kavanu. Možda izgubljenu gradsku kavanu u novom prostoru od 81.5 kvadrata.

To je jedan od tri prostora u prizemlju Providurove palače za koje je objavljen natječaj s namjenom. Osim kavane u najvećem prostoru, bit će tu slastičarnica u prostoru od 30.83 m2 te knjižara i suvenirnica koja bi se uredila u nešto više od 64 kvadrata.

Sva tri su prostora u „roh bau" izdanju, što znači da ih potencijalni unajmitelji trebaju urediti. Novac koji ulože u uređenje neće im biti vraćen od strane Grada Zadra, a niti će kao u slučaju Red Blue White u vlasništvu Marka Kadije, biti oslobođeni plaćanja zakupa šest mjeseci.

Početna cijena na licitaciji za prostore slastičarnice i kavane je 12 eura po metru četvorom dok je za knjižaru početna cijena 7 eura. U uvjetima natječaja se navodi da zakupci moraju imati dokaz za najmanje 10 godina obavljanja djelatnosti ugostiteljstva i slastičarstva. Navodi se i kako je moguće licitiranje za više prostora, ali s odvojenim prijavama, te stjecanje prednosti prema zakonu o braniteljima.

Iako zakupnik ne smije na svoju ruku mijenjati konstrukciju ni površinu, ako to bude morao raditi, onda će o svom trošku „ispravljati krive Drine".

Do kada se prostori moraju staviti u funkciju - to se ne navodi u uvjetima natječaja. To se zna odlukom Povjerenstva (?) koje će 1. travnja otvarati ponude.

Nema sumnje da će budući zakupac dva prostora ugostiteljske namjene imati izlaz i najam prostora na Poljani Šime Budinića. Umjesto da njihovim gostima na terasama palme njišu grane, bit će to suncobrani ispod kojih će se gledati na pročelje crkve sv. Šime. Neprežaljene palme u projektu uređenja te javne površine posječene su prema konzervatorskim uvjetima prije više od 10 godina.

Jedan razlog sječe, prema konzervatorima, bio je u tome da su palme skrivale pročelje povijesne crkve (odavno zapušteno i oronulo), a drugi je bio također u pogledu. Naime,  prema pravilima rimskog urbaniteta to je os Decumanus Maximus, vidljiva od Kolone do Gospe od zdravlja, ali bez palmi koje su ga navodno zaklanjale.