Direktor Odvodnje Grgo Peronja izvijestio je javnost kako napokon mogu nastaviti s izborom izvođača za treću i posljednju gradbenu cjelinu zadarske aglomeracije, onu koja se odnosi na Petrčane i sliv ulice Put Bokanjca.

Na današnjoj sjednici Vlade odobreno je pokrivanje razlike u okvirnom iznosu od 1,6 milijardi kuna za 49 projekata koji su zapeli u su(financiranju) kod javne nabave. Na čekanju je bila i cjelina Petrčane, bez koje ne može završiti projekt stoljeća, ugovoren prije više od tri godine. Odvodnji je danas odobreno pokrivanje razlike u ukupnom iznosu od 111 milijuna kuna, od čega je 76 milijuna kuna iz EU fondova. Ovom odlukom Odvodnja će moći završiti javnu nabavu za izvođenje radova na cjelini Petrčane, na kojoj je procjena od 141,7 milijuna kuna premašena za 23%, koliko iznosi najniža ponuda.

Ponude su otvorene polovicom prosinca 2020. godine. Među četiri pristigle ponude najvišu u iznosu od 203 milijuna kuna dao je njemački Pffeifer koji usporeno radi na "cjelini Zadar". Za posao u Petrčanima natječu se još turski Intas (182,7 milijuna kuna), zadarski Euro projekt (184,8 milijuna kuna) i zadarski Lavčević koji je priložio najnižu ponudu u iznosu od 174,1 milijun kuna.

Za izbor izvođača Odvodnji će trebati najmanje mjesec dana, s tim da onaj tko bude izabran mora pristati na to da to bude isti iznos ponude s kojim je licitirao, bez obzira na promjene tržišnih uvjeta. Rok za izvođenja radova ostaje isti - 36 mjeseci. S obzirom na to koliko se dugo čekalo na odobrenje Vlade, nema sumnje kako će isto tako dugo čekati na početak radova na posljednjoj gradbenoj cjelini aglomeracije Zadar - Petrčane.