Tri mjeseca od imenovanja, glavni općinski državni odvjetnik Ivica Škara u petak je svečano prisegnuo na dužnost zamjenika županijskog državnog odvjetnika.

Dan ranije, Državnoodvjetničko vijeće je na svojoj sjednici donijelo odluku o objavi oglasa za njegovog nasljednika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. No pritom nije izvijestilo javnost tko će do završetka natječaja voditi ODO u kojem je prva zamjenica Darija Padovan Buškulić.

Od jučer to je odvjetništvo pojačano s još jednom zamjenicom. Na istoj svečanosti u Zagrebu na tu je dužnost prisegnula Andrijana Požega Jurlina, imenovana na 63. sjednici Državnoodvjetničkog vijeća održanoj 24. veljače.

Inače, Općinsko državno odvjetništvo je pod vodstvom Škare od 2017. godine, kada je kao vršitelj dužnosti zamijenio Marijanu Stipić, da bi godinu dana kasnije, nakon provedenog natječaja, prisegnuo na tu dužnost. Nova pozicija za Škaru predstavlja napredak u karijeri jer će u Kaznenom odjelu ŽDO-a, kojeg vodi Emilijo Kalabrić, raditi na progonu počinitelja težih kaznenih djela.