U Zadru već šestu godinu djeluje softball klub Donat. Softball klub se nastavlja na tradiciju postojanja nekadašnjeg baseball kluba Donat, koji je u ovom gradu djelovao desetljećima. Softball je ponešto umanjena i ubrzana verzija baseballa, a pravila igre su gotova ista. Jedno od značajnijih razlika je da ga igraju i žene, pa tako u Zadru postoji seniorska ženska i seniorska muška ekipa. Obje se natječu u Hrvatskoj ligi, a nekolicina žena nastupa i za hrvatsku reprezentaciju.

U softball klubu Donat posebno su ponosni na svoj podmladak, ekipu mladeži (do 13 godina) koja bilježi uspjehe već nekoliko godina. Prije dvije godine, početkom 2020. g., osvojili su zlato na zimskom prvenstvu u kategoriji podmladka (do 11 godina). Ustrajnim vježbanjem ova generacija stasala je u još uspješnije igrače i igračice pa su ovaj vikend osvojili treće mjesto na zimskom prvenstvu Hrvatske. To je za njih najznačajniji uspjeh do sada jer je ove zime konkurencija bila puno brojnija i igrački opasnija.

Na prvenstvu su nastupale ekipe Špansko Panthers, Medvednica Mrki medvedi, Novi Zagreb Pirates, Dubrava Zagreb, Princ Zagreb i Gračac Lički Medvjedi. Zagrebačke ekipe imaju bolje uvjete za rad te osjetno veću brojnost za razliku od klubova s juga zemlje. No naši Zadrani se s time nisu mirili te su uspjeli doći do zasluženih brončanih medalja. Šteta je naravno što su u polufinalu usprkos vodstvu tijekom cijele utakmice sa Španskim koncentracijski pali te izgubili u samoj završnici. S druge strane, to pokazuje da ova generacija ima potencijal boriti se za sam državni vrh. U završnom razigravanju zimske lige u Zagrebu igrali su Noa Buterin, Petar Rakvin, Filip Fatović, Vito Predovan, Frane Debak, Lara Debak, Frane Ćurić, Lovro Ćurić i Branimir Bekić.

Ovih dana kreću proljetne pripreme na softball igralištu iza dvorane na Višnjiku, a uskoro i nova proljetna sezona. Klub tako sada upisuje novu djecu - djevojčice i dječake, u ekipe mladeži (2010-2013 godište) i kadeta (2006-2009 godište).