Nasadi su lani imali zelenu godinu, kazao je to direktor Josip Krnčević kojem je to ujedno bila prva, prava godina vođenja te gradske komunalne firme.

U prošloj godini posađeno je 512 gotovih stabala i 112 dvogodišnjih sadnica stabala uz ostalu zelenilo iz programa Nasada kojeg financira Grad Zadra. U Nasadima se ove godine namjeravaju pozabaviti tzv. zelenim otocima i koridorima uz prometnice. Međutim, iz Odjela za EU fondove dobit će još 10 tisuća eura za sadnju stabala.

 To je novac koji je ostao od partnerskog EU projekta Grow Green i koji se treba potrošiti u ovoj godini, doznaja se od pročenika Ante Ćurkovića.

  U sklopu Grow green projekta u prosincu 2021. godine izrađen je Akcijski plan provedbe prirodnih rješenja u prilagodbi klimatskim promjenama na području Grada Zadra. U sklopu tog projekta smo izradili i katastar zelenila za područje Arbanasi od Fontane na šetnici Karma do Punta Bajlo i Uvale Bregdetti, podsjeća pročelnik Ćurković.

Gdje i koliko te kakva stabla se mogu posaditi za preostali novac, ovisit će o dogovoru između nadležnih u Gradu i Nasada.