S obzirom na to da je zadarska bolnica najveći radni kolektiv na zadarskom području, iz Ravnateljstva smo dobili  najnovije podatke, prema kojima je krajem prošle godine ukupan broj zaposlenih u Općoj bolnici Zadar iznosi 1442 djelatnika.

U odgovoru na novinarski upit navodi se kako je  323 nezdravstvena djelatnika, a 1119 zdravstvenih djelatnika.

" Od navedenog broja 1004 zdravstvenih djelatnika je zaposleno na neodređeno vrijeme, a 115 zdravstvenih djelatnika zaposleno je na određeno vrijeme i to zbog zamjene ili zbog povećanja opsega posla uslijed COVID pandemije, ističe se u informaciji o kadrovskoj strukturi.

Na pitanje deficitarnosti medicinskog osoblja, osobito sestara i tehničara,  odgovor potvrđuje veliku fluktoaciju osoblja zadarske bolnice, što potvrđuju i česti natječaji.

"U 2021. godini na neodređeno vrijeme je zaposleno 58 zdravstvenih djelatnika (medicinske sestre, primalje, fizioterapeuti, laboratorijski inženjeri, inženjeri medicinske radiologije, farmaceutski tehničar), od čega su 33 nova zaposlenja, a 25 su popunjena mjesta na onim radilištima na kojima su djelatnici ili otišli u mirovinu ili je sporazumno došlo do prekida ugovora o radu, napisano je u odgovoru kojeg potpisuje zamjenik ravnatelj dr. Edi Karuc.

Prema informacijama iz kadrovske službe Bolnice,  ukupno je 6 medicinskih sestara zatražilo sporazumni raskid ugovora o radu. Svako od šest radnih mjesta popunjeno je djelatnicima na neodređeno vrijeme, dodaje se u odgovoru kojeg, međutim, još nema na pitanje je li se trend potrage za medicinskim sestrama nastavlja.

"Na to pitanje nismo u mogućnosti odgovoriti obzirom da smo u mjesecu veljači. Naime za izradu takve vrste analize kretanja radne snage još je preuranjeno, kazali su u pisanom odgovoru Ravnateljstva zadarske bolnice.