Djeca predškolske dobi veliki su istraživači, silno zainteresirani za svijet oko sebe. Pokazala su to danas polaznici Dječjeg vrtića Radost, Područnog objekta Jadran, prilikom posjeta Muzej iluzija u kojem „ništa nije onako kako se čini", što je blisko dječjem svijetu.

Hologrami, optičke iluzije, kaleidoskop, soba ogledala neke su od vizualnih varki s kojima su se djeca susrela. Posjet je završio dječjom igrom u „Pametnoj igraonici" s mozgalicama, puzzlama, trikovima i matematičkim igrama.

- Svjesni činjenice da se kvalitetan kurikul vrtića izgrađuje na realnim životnim iskustvima, djecu potičemo na aktivno istraživanje i stjecanje znanja putem vlastitog iskustva, ovisno o njihovim interesima i sklonostima. Zainteresiranost djece za njihovo neposredno okruženje navela nas je na provođenje aktivnosti unutar projekta „Kultura kao ritam dana" kojim promišljamo i otkrivamo što kultura grada može dati djeci, ali i što djeca njoj. U sklopu projekta posjećujemo sakralne objekte, muzeje, galerije i druge kulturne ustanove s ciljem da one postanu i ostanu dio dječjeg prirodnog okruženja, rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Larisa Pavlović-Petani.

Inače, polaznici Područnog objekta „Jadran" svoje vrijeme provode na Poluotoku u neposrednoj blizini crkve Gospe od zdravlja u dijelu Poluotoka zvanom Kampo Kaštelo gdje je objekt smješten. Stara gradska jezgra dvorište je vrtića u kojeg su se djeca danas vratila ispunjena pozitivnim doživljajima i novim iskustvima. U Dječjem vrtiću Radost već planiraju sljedeće posjete u sklopu projekta „Kultura kao ritam dana".