Školski odbor raspisao je natječaj za imenovanje ravnatelja Osnovne škole Voštarnica. Na tom mjestu dugi niz godina je Irena Dukić, kojoj je posljednji petogodišnji mandat započeo 14. travnja 2017. godine.

OŠ Voštarnica je jedina ustanova za učenike s većim teškoćama u razvoju, intelektualnim teškoćama i poremećajima iz spektra autizma u Zadarskoj županiji, a prošle godine napokon je preseljena u novu zgradu u centru Mocire. Škola je osnovana 1976. godine te je ulaskom u novu zgradu proslavila 45 godina postojanja. Dukić je najizglednija kandidatkinja za novi mandat, no o tome će odlučiti Školski odbor nakon pristiglih prijava.

Kandidirati se za ravnatelja mogu svi koji su završili studij za za rad na radnom mjestu učitelja ili stručnog suradnika u osnovnoj školi, uz najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, od kojih najmanje pet godina na odgojno-obrazovnim poslovima u školskim ustanovama.

U postupku imenovanja vrednovat će se poznavanje stranog jezika, osnovne digitalne vještine i iskustvo rada na projektima.
Rok za podnošenje prijava kandidata je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama i na mrežnoj stranici Osnovne škole Voštarnica - Zadar 26. siječnja. Ravnatelj/ica se imenuje na pet godina.