Pretkadeti Zadra domaćini su turnira Jedinstvene pretkadetske lige snage, na kojem su prvog dana odmjerili snage s vršnjacima iz Vrijednosnica Osijek. Momčad Rajka Vidakovića uvjerljivo je slavila rezultatom 91:34.

Gosti su se držali do rezultata 13:11, kada se Zadar odvojio na 22:12. Kratkotrajni povratak Osječana urodio je velikom serijom Zadra, koja je dovela do velikog vodstva 55:17, čime je prestala svaka neizvjesnost.

Toni Josipović bio je najbolji strijelac utakmice s 23 poena, Aleksandar Stipe Stipčević zabio je 12 uz 6 skokova, a Dominik Buljan zabio je 9 uz 14 skokova.

- Na kraju puno lakše nego li smo očekivali smo dobili ovu utakmicu. Mislio sam da će utakmica biti tvrda kao i u prvoj četvrtini kada je dobar dio protekao u neizvjesnoj borbi. Na njih je očito dosta utjecala i situacija s virusom te im je smanjena rotacija kasnije došla na naplatu. Dijelom radi toga, a dijelom radi naše dobre igre otišli smo na veću razliku, što je njihov trener koristio da odmori neke igrače pa je tako i utakmica završila nerealno velikom razlikom, komentirao je Vidaković nakon susreta.

U drugoj jučerašnjoj utakmici Šibenka je pobijedila zagrebački Grafičar rezultatom 80:64.