Putem priopćenja za medije ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je čestitku povodom 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica `93.

„Obilježavajući dvadeset i devetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica sa zahvalnošću i ponosom prisjećamo se svih onih hrvatskih branitelja koji su za hrvatsku slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote.

Ova operacija pokazala je kako su, u nevjerojatno kratkom vremenu, hrvatski branitelji, prekaljeni u borbi, izrasli u neslomljivu i pobjedničku Hrvatsku vojsku, unatoč svim okolnostima koje nisu išle na ruku mladoj hrvatskoj državi.

Imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom.

Operacija Maslenica učvrstila je vjeru u naše mogućnosti, a ostvarenom veličanstvenom pobjedom i obranom oslobođenog područja pokazala je svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu.

Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj.

Čestitam vam, poštovani sudionici VRO Maslenica dvadeset i devetu obljetnicu!

Ponos je riječ koja obilježava ove dane!" poručuje ministar Banožić.