Na Općinskom sudu u Zadru jutros je započelo suđenje protiv gradskog službenika Marija Živkovića, koji je prošlog ljeta uhićen i suspendiran zbog sumnje da je prijetio novinaru Frani Šariću i voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću.

- Na raspravi u postupku protiv okrivljenika Maria Živkovića koja je započela 13.1.2022. okrivljenik se izjasnio da se ne smatra krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret te su stranke predložile dokaze koje je potrebno izvesti na raspravi a što je sud prihvatio. Na današnjem ročištu saslušani su kao svjedoci oštećenici Frane Šarić i Alan Medić koji su ostali pri svojim iskazima danim u prethodnom postupku, informirao nas je o tijeku rasprave glasnogovornik suda Davor Dubravica.

Podsjetimo, Živković je uhićen 10. srpnja zbog objave na društvenim mrežama koja je bila upućena voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. U objavi je izražavao nezadovoljstvo promoviranjem cijepljenja protiv koronavirusa. Smatra se da je iz istog razloga svega dva dana prišao zadarskom novinaru. U istražnom zatvoru Živković je proveo gotovo dva mjeseca, zbog čega se stvorila inicijativa "Sloboda za Chmura".

Sljedeće ročište kod sutkinje Mitre Meštrović zakazano je za 1. ožujka kada se planira saslušanje ostalih predloženih svjedoka.