Iz PU zadarske potvrdili su navode SDP-ovog vijećnika Jure Zubčića o tome da su u prometnom prekršaju zaustavili ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, Ivicu Erlića te su kroz sustav otkrili kako bi on trebao biti izolaciji s obzirom na to da je pozitivan na koronavirus. Erliću je izolacija određena do 9. siječnja.

Međutim, 6. siječnja 2022. godine, u 10.10 sati u Ulici Domovinskog rata Erlića je zaustavila policija. U očitovanju iz PU zadarske navodi se kako je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnjak u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19.

Erlić je zaustavljen dok je razgovarao na mobitel. Sam ravnatelj županijske ustanove izjavio je kako je razgovarao s  voditeljem Hitne i dogovarao pregled. U svom opravdanju izlaska vani, Erlić je rekao kako je tog jutra teže disao i umjesto da pozove Hitnu da ga povede u Bolnicu na COVID 1 odjel ili da ga netko od njegovih liječnika dođe pregledati doma u izolaciji, on se sam vozio dok nije naišao na policiju.

Oni će ga po izlasku iz izolacije također poslušati kako bi, policijskim rječnikom, utvrdili činjenice i okolnosti tog događaja. Drugim riječima provest će se kriminalističko utvrđivanje u sumnju na kazneno djelo „širenje i prenošenje zarazne bolesti".