Vijećnici Akcije mladih jučer su ostali suzdržani pri izglasavanju zaključka o otklanjanju uočenih nedostataka u proračunu Grada Zadra, čime je omogućena njegova primjena. O događanjima u vijećnici, kada su pri odluci o njegovom usvajanju za bili vijećnici HDZ-ove koalicije i SDP-a, protiv vijećnici kluba Enija Meštrovića, a suzdržani u Akciji mladih, oglasio se putem Facebooka Ante Rubeša.

- Ovim zaključkom završena je saga o proračunu Grada Zadra za 2022. godinu. Iako smo prvotno bili za, na sjednici na kojoj su se izglasavali naši, te amandmani ostalih klubova manjinske većine, kod ovog konačnog zaključka ostali smo suzdržani. Suzdržani iz razloga što smo od prvog dana tražili razgovore, kako bismo implementirali naše dugogodišnje ideje i prijedloge u proračun. Ideje koje je HDZ svih ovih deset godina našeg bavljenja politikom zdušno odbijao. Sada kada HDZ nema većinu u vijeću, idealna je prilika da pokažemo da smo pored dokazano najvećih boraca protiv korupcije i nepotizma, također spremni i sposobni konstruktivno i razvojno raditi za naš Grad i sve njegove građane bez obzira na bilo koju pripadnost.

Ovim putem želim zahvaliti i vijećnicima Enijeve Nezavisne liste i našim partnerima sa prošlih lokalnih izbora SDP-u, što su nam pomogli da se naši amandmani izglasaju i kao takvi postanu sastavni dio proračuna. Nije zgorega ni reći da je Gradonačelnik odbio sve naše amandmane, te da su vijećnici HDZ-a glasali protiv svih 17 amandmana Akcije mladih. Neki tvrde da je ovo HDZ-ov proračun, pa bih im postavio pitanje, a čiji bi trebao biti, kad su oni osvojili izvršnu vlast (Gradonačelnika) koji je predlagač istog?

Mi kao „većina" u vijeću imamo pravo mijenjati „samo" 15% i umjesto da zajedno osmislimo i izglasamo što više dobrih prijedloga za naše građane, mi si međusobno pišemo osmrtnice, organiziramo sprovode, obljepljujemo grad fiktivnim ugovorima... Jednom riječju NABIJAMO SE! Osobno žalim radi takve situacije te se nadam da ćemo u novoj 2022. godini pronaći dovoljno mudrosti, kako bismo prešli preko međusobnih razlika i u proračun za 2023. godinu ugradili još puno kvalitetnih programa i prijedloga za naše sugrađane! Sve ono što je HDZ odbijao i zanemarivao svih ovih godina, kaže Rubeša.