Unatoč najavama iz kluba, juniori KK Zadar ipak neće nastupiti na kvalifikacijskom turniru "Euroleague Basketball Adidas Next Generation" u Vareseu, piše Sport023.

- Zadrani su dobili poziv da se natječu na kvalifikacijskom turniru u Varese koji će se održati od 1. do 3. travnja. Nakon što je stigao poziv od Eurolige, uprava i treneri su prihvatili poziv. Ovo je turnir za igrače 2004. i mlađi. Ovo je velika prilika za košarkaše KK Zadra da pokažu u Europi prepoznatljivu zadarsku školu košarke i da steknu iskustvo igrajući protiv drugih ekipa iz različitih europskih zemalja, objavio je klub prije tjedan dana.

Međutim, kada je objavljen službeni popis sudionika turnira, Zadar nije bio u njemu. Našle su se tu dvije momčadi iz Varesea, zatim Milano, Cedevita Olimpija, Joventut Badalona, Panathinaikos, PFYM Paris i ULM. Razlog je objasnio Tihomir Bujan, voditelj omladinskog pogona.

- Princip je takav da Euroliga pošalje pozivnice, a onda od onih klubova koji su ih prihvatili i poslali svu potrebnu dokumentaciju izabere koga će staviti na turnir. Nas ovog puta jednostavno nisu izabrali, već su procijenili da su im u ovom trenutku neki drugi klubovi zanimljiviji. Imamo mogućnost upasti u turnir ako netko otkaže, kazao je Bujan.

Svakako, velika šteta za mlade talentirane momke, kojima bi to bilo ogromno iskustvo.