Novi predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Jure Zubčić, 31-godišnji županijski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini.

Zubčić je osvojio 59,18 posto glasova svojih stranačkih kolega, čime je pobijedio svog protukandidata Zlatka Marasovića, aktualnog županijskog vijećnika i bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Paklenica koji bio kandidat koalicije "Srcem za Zadar" za župana. Za potpredsjednike Županijske organizacije izabrani su Vedrana Mišković i Dejan Hartman, a u Predsjedništvo su još ušli: Sabina Glasovac, Helena Mikulandra, Damir Lončar, Mihovil Valčić i Zdenka Štambuk Galošić. 

Što se tiče vodstva Gradske organizacije SDP-a tu, podsjetimo, iznenađenja nisu bila moguća jer je aktualni šef GO-a Daniel Radeta bio jedini kandidat za mjesto predsjednika. Od četvero kandidata za dva mjesta potpredsjednika najviše glasova dobili su Erol Gaši i Irena Dragić. Osim njih novi sastav Predsjedništva čine Darko Vrdoljak, Loreta Stipčević, Ivan Matešić i Danijela Vukoša.