Frane Adžić iz Starigrada pozvao je prijatelje putem Facebooka da pomognu u liječenju njegove 15-godišnje sestre Petre, koja je 19. lipnja doživjela jedan oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb.

- Rečeno nam je da su joj šanse za život nikakve te joj je nakon tri operacije i boravka na odjelima intenzivnog liječenja i neuropedijatrije, uspostavljena dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsutstvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama, Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju. Njen boravak u Krapinskim toplicama se bliži kraju te smo u fazi pregovora s Poliklinikom Glavić u Zagrebu koja bi je, nadamo se, nakon nove godine, primila na robotsku neurorehabilitaciju. Cijena jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koje se budu provodile, kreće se između 15 i 20 tisuća eura. Ovim putem želim od srca zahvaliti u ime cijele obitelji na svoj potpori, lijepim i ohrabrujućim riječima, kao i financijskim sredstvima koja smo primili u proteklih pet mjeseci. Nisam mislio da ću se ikad naći u ovoj situaciji, al ovim putem vas molim da podijelite ovaj post i broj računa na koji ćemo pokušati skupiti nešto novca da pružimo našem borcu sve što zaslužuje i da se što prije vrati svom uobičajenom životu, poziva Frane.

Novac se može uplatiti na ime Petra Adžić, broj računa: HR5924070003238110221, otvoren u OTP banci. Devizni račun: HR5924070003238110221 BIC (Swift) kod : OTPVHR2X.

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati Franu (095 387 4242) i Antoniju (099 334 3855).