Iz drugog pokušaja Opća bolnica Zadar uspjela je iznajmiti poslovni prostor na 1. katu zgrade Poliklinike, za obavljanje zdravstvene djelatnosti izvan Mreže javne zdravstvene službe. Na natječaj po početnoj cijeni od 40.300 kuna mjesečne zakupnine pristigla je jedna ponuda i to iz Dubrovnika, odnosno poznate tamošnje poliklinike Marin Med.

Kako navode na svojim stranicama, pružatelji su medicinskih usluga i zdravstvene skrbi u domeni radiologije, anesteziologije, ginekologije, urologije, neurologije, ortopedije, gastroenterologije, kardiologije, vaskularne kirurgije, plastične i rekonstruktivne kirurgije, dermatologije, nuklearne medicine te fizikalne i medicinske rehabilitacije kao i neinvazivnih kozmetičkih tretmana.

Vlasnici su izraelski biznismen Shlomo Shimon Ranot, Ivo Ucović, Vladimir Perunović te dvojica liječnika koji rade u poliklinici, Nikša Kojić i Rikard Lenz. Osnovana 2012. godine, dubrovačka poliklinika Marin Med prostire se na više od tisuću m2 u poslovnoj zgradi nadomak gradske luke. Upravo putnici i posade s kruzera predstavljaju velik dio njihove klijentele. Na potrebu turista za kvalitetnijim bolničkim smještajem odgovorili su otvaranjem odjela "Plus" u kojem su jedinice uređene u rangu hotela s pet zvjezdica, a obroci se naručuju iz restorana.

Osim zbog projekata razvoja zdravstvenog turizma, u medijima su bili i zbog hvalevrijednog poteza na početku epidemije koronavirusa. U vrijeme kada je zbog posebne organizacije obustavljen rad svih specijalističkih ambulanti dubrovačke bolnice, u Marin Medu su odlučili da pacijentima koji su osiguranici HZZO-a neće naplaćivati takve preglede.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina s vlasnicima te poliklinike potpisat će desetogodišnji ugovor tijekom kojeg će im za poslovanje u zgradi na Relji uplaćivati 40.500 kuna mjesečno, odnosno gotovo pola milijuna kuna godišnje. Poslovni prostor sastoji se od jedne prostorije površine od 237 metara kvadratnih koja je trenutno neuređena, odnosno u roh-bau stanju.