Sjednica Gradskog vijeća je, nasuprot onom što se događalo izvan zatvorenih vrata za one koji nemaju ili nisu htjeli pokazati svoje Covid potvrde, protekla mirno. Započela je minutom šutnje za pale branitelje u Domovinskom ratu, nakon kojih su vijećnici jednoglasno potvrdili nominacije 13 dobitnika javnih priznanja prema prijedlogu Odbora.

- Ovo nije naš politički čin, već raspravljamo o potvrdama onih koji su sebe unijeli u to da Zadar bude grad humaniteta. Grad Zadar ima se čime podičiti, a građani su prepoznali one na koje mogu biti ponosni. Nitko od njih se nije nalazio u situaciji sebičnosti, oni su sudjelovali u razgrtanju povijesnih neistina. Tako ne postoji građanin Zadra koji nisu opijeni magijom i pjesmama Tomislava Ivčića. On nije bio biće mase, već je jasno adresirao svoju ljubav. Kako on, tako i ostali laureati, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Godišnje nagrade dobili su Udruga za kulturu i umjetnost „Drama plus", Mojmir Mihatov, Mihaela Zjena De Michelli-Vitturi i Enia Ninčević, Košarkaški klub osoba s invaliditeom „Zadar" i Edi Stipić, a Grb Grada Zadra Namik Agić, Veronika Šokota, Umberto Piasevolli, Davor Vidaković i ženska klapa „Kapric". 

Nagrade za životno djelo posthumno su dobili brigadir Ivica Matešić Jeremija i pukovnik hrvatske vojske Danijel Did Telesmanić, dvojica ratnih prijatelja koji su nakon teških bolesti preminuli 21. lipnja 2020., odnosno 2021. godine. Titula počasnog građanina Grada Zadra, također posthumno, pripala je legendarnom zadarskom glazbeniku Tomislavu Ivčiću.

Dukić je samostalnom odlukom dodijelio Grb gradonačelnika Udruzi dragovoljaca hrvatske ratne mornarice Zadar, Udruzi dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV, startupu Zadranina Stjepana Buljata - razvojnoj tvrtki Cognism d.o.o., mladom Zadraninu s adresom u Hollywoodu, već tri puta nominiranim za nagradu "Emmy" Felixu Šoletiću, učenici trećeg razreda Gimnazije Franje Petrića, Stelli Čolo za učeničku izvrsnost i kontinuirane uspjehe u znanju iz matematike te Arijani Oreč (Taekwondo klub Zadar), Mateju Nevešćaninu (KSV Zadar) i Ivanu Nekiću (BK Ares) za zapažene rezultate u sportu.

- Usprkos pandemiji koronavirusa ova je godina bila iznimno uspješna, kako u kulturi, tako i u sportu te po zapaženim rezultatima mladih osoba. Ovim činom želio sam istaknuti njihovu vrijednost među brojnim prijavama koje smo imali i nadam se da sam u tome uspio, zaključio je Dukić.

Svečanost dodjele javnih priznanja održat će se na Dan Grada Zadra, 24. studenog s početkom u 11 sati u Gradskoj loži, bez svečane sjednice GV-a koju je i ove godine odgodila korona.