Izašao je popis pravovaljanih kandidatura za unutarstranačke izbore u SDP-u koji će se održati 27. studenoga. I prije samih izbora situacija je jasna za sedam lokalnih organizacija u Zadarskoj županiji, među kojima je i gradska. GO SDP-a i dalje će voditi Daniel Radeta koji nema protukandidata za mjesto predsjednika. Za dva mjesta njegovih potpredsjednika natječe se četvero kandidata: Irena Dragić, Erol Gaši, Danijela Vukoša i Goran Perović.

Perović je, uz Dejana Hartmana i Vedranu Mišković, kandidat i za potpredsjednika Županijske organizacije, koja je raspuštena krajem prošle godine. Za mjesto predsjednika natječu se Jure Zubčić, predsjednik kluba SDP-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini, te Zlatko Marasović, aktualni županijski vijećnik i bivši ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica koji kao kandidat koalicije "Srcem za Zadar" nije prošao u drugi krug izbora za župana.

Politički dvoboj odvijat će se još jedino u Biogradu, gdje se za mjesto predsjednika natječu Ratko Krstinić, potpredsjednik Gradskog vijeća te Davor Tolić, kandidat SDP-a za gradonačelnika kojeg je Ivan Knez pobijedio u prvom krugu. Inače, biogradski SDP-ovci su bez vodstva otkad je Zvonimir Petrović zbog loših izbornih rezultata, ali i osobnih razloga, u srpnju prošle godine odstupio s tog mjesta.

Starigradski, sukošanski i paški SDP nastavit će voditi dosadašnji predsjednici, Božidar Smokrović, Marin Keran i Toni Herenda. Marinela Vištica Čepulo preuzet će virsku organizaciju koja je raspuštena zbog utjecaja Kristijana Kapovića, dok će Momčilo Sučevac postati novi predsjednik gradske organizacije u Gračacu, čija je bivša predsjednica Katarina Pleša Jakovljević izbačena iz stranke. Nakon dobrog izbornog rezultata povjerenje članova u Preku s mandatom predsjednika potvrdit će Mihovil Valčić.

S druge strane, bez vodstva do daljnjega ostaju SDP-ove organizacije u Svetom Filip i Jakov i Kalima, za koje će se naknadno provesti izbori.