U sklopu velikog nadzora, kojeg su službenici policije i inspekcije proveli proteklog vikenda, u pet ugostiteljskih objekata na području grada Zadra i jednom na biogradskom području utvrđena su kršenja nove epidemiološke mjere kojom se ograničavaju okupljanja.

Rekorder po broju prijava je noćni klub na otvorenome, koji se još ovog ljeta smjestio u naselju etno kućica iznad auto salona kod table za Bibinje uz Jadransku magistralu, gdje su stvarale kolone parkiranih vozila. Zabavu je u noći s petka na subotu zaustavila velika racija tijekom koje je inspekcija utvrdila kako je klub radio ilegalno.

- U suradnji s Državnim inspektoratom obavljen je nadzor nad objektom u Zadru na adresi ulica 84. Bojne Gardijske brigade Termiti bb kojom prilikom su policijski službenici utvrdili 41 prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti iz čl. 47. st 2. t. 9., zbog nenošenja zaštitnih maski, te dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Turistička inspekcija Državnog inspektorata u objektu je utvrdila neregistrirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti te je korisniku objekta (usmenim) rješenjem na zapisnik zabranjeno obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u predmetnom objektu, a rješenje je izvršeno pečaćenjem objekta. Osim upravnog postupka, bit će pokrenut i prekršajni postupak protiv vlasnika i korisnika prostora, informirala nas je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

U ostalim ugostiteljskim objektima utvrđeni su puno manji prekršaji.

- Dva su zatečena u prekoračenju radnog vremena te su u njima zatečeni gosti koji su bili posluživani pićima. Zbog utvrđenog prekršaja iz čl. 9 Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, dostavit će se obavijest Državnom inspektoratu. U jednom ugostiteljskom objektu na području grada Zadra, prilikom obavljanje nadzora, u unutrašnjosti je zatečen djelatnik koji nije koristio zaštitnu masku, te je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 47. st 2. t. 9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, rekli su nam u PU zadarskoj.

Osim nad ugostiteljskim objektima policija je proteklog vikenda provodila nadzor i nad drugim lokacijama okupljanja, među kojima je bila i utakmica Zadar - Crvena zvezda koja se odigrala u nedjelju na Višnjiku.

- Isto tako prilikom sportskog događanja u Zadru, na kojem su bili prisutni gledatelji, policijski službenici su 4 osobe sankcionirali zbog nenošenja maske temeljem odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti iz čl. 47. st 2. t. 9., službene su informacije iz PU zadarske.

Iz policije najavljuju daljnje akcije.

- Policija i dalje apelira i poziva građane na odgovorno ponašanje te najavljuje i daljnje kontinuirano provođenje, kako samostalno tako i u suradnji s drugim nadležnim institucijama, nadzora rada ugostiteljskih objekata te pridržavanja nužnih epidemioloških mjera i to posebno u dane vikenda.