Općini Polača za projekt "Vanjsko športsko igralište za više športova" odobreno je 715.662,50 kuna.

Provedbom projektnih aktivnosti „Izgradnja i opremanja multifunkcionalnog sportskog igrališta" doći će do značajnog unaprjeđenja sportsko - društvene infrastrukture u Polači. 

Projektom će se značajno unaprijediti životni uvjeti cjelokupne populacije kako naselja Polača, tako i cjelokupne Općine te povećati atraktivnost sela kao i njegov razvojni potencijal za druge aktivnosti. Općina Polača će, kao ciljana skupina zahvaćena ovim projektom, osnažiti svoje razvojne potencijale te osigurati svim stanovnicima Općine sadržaj visokih standarda kvalitete. Posebno valja istaknuti značaj projekta za mlađu populaciju koja će znatan dio svojih potreba za rekreacijom moći ostvariti na igralištu.

Projekt je prijavljen u sklopu Operacije 7.4.1. LRS LAG Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Trajanje provedbe projekta je devet mjeseci.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.