Uz Franju Tuđmana, Antu Gotovinu i Luku Modrića, zadarski pjevač Tomislav Ivčić posthumno je predložen za počasnog građanina Grada Zadra.

Nakon duže vremena u toj kategoriji dodjele javnih priznanja Grada Zadra bila su dvojica kandidata. Drugi je bio dirigent Ivan Repušić koji je prije mjesec dana dobio i počasni doktorat zadarskog sveučilišta. Međutim, danas nije dobio podršku Odbora Gradskog vijeća za dodjelu javnih priznanja. Do službene objave predloženih laureata, doznajemo za još jednu iznimku - nagrade za životno djelo posthumno će dobiti Ivica Matešić Jeremija i Danijel Did Telesmanić, dvojica ratnih drugova i velikih Zadrana.

Do sada su se davale dvije nagrade za životno djelo: onima koji žive i djeluju u Zadru te Zadranima koji su izvan rodnog grada ostvarili životna postignuća.

Na današnjoj sjednici Odbora predloženi su dobitnici godišnjih nagrada i grbova Grada Zadra koji će se dodijeliti povodom Dana Grada, kad će i gradonačelnik Branko Dukić dodati svoj odabir dobitnika Grba gradonačelnika.

Na stranici Grada Zadra objavljeni su kandidati uz jednu novu kategoriju Grb grada za životno djelo, što je naravno nečija pogreška.

NAGRADA GRADA ZADRA u 2021. godini:

Udruga za kulturu i umjetnost „Drama plus"
Mojmir Mihatov
Mihaela Zjena De Michelli-Vitturi i Enia Ninčević
Košarkaški klub osoba s invaliditeom „Zadar"
Edi Stipić

GRB GRADA ZADRA u 2021. godini:

Namik Agić
Veronika Šokota
Umberto Piasevolli
Davor Vidaković
Ženska klapa „Kapric"