Županijski vijećnik Željko Perica (NL Ivice Žuvele) putem priopćenja za javnost odgovorio je na kritike koje je zaradio zbog podizanja ruke za novog predsjednika Županijske skupštine Zorana Šikića (HDZ). Žuvela je njegov postupak opravdao kurtoaznom pristojnošću s malo neiskustva, ističući kako Perica nije prebjeg.

Evo što kaže prozvani vijećnik, inače načelnik Općine Stankovci:

S obzirom na sve veći broj upita i tekstova koristim priliku da objasnim određene navode koji su u zadnjih par dana izašli u medijima.

Istina je da sam na zadnjoj sjednici Županijske skupštine dignuo ruku za izbor predsjednika skupštine. Razlog moga glasa leži u činjenici da nam je bila poznata većina koju ima HDZ-a s partnerima. S obzirom na to da je politička uzanca, da stranka koja ima najveći broj izabranih vijećnika i osiguranu većinu predlaže i predsjednika skupštine, osobno sam se poveo time i digao svoju ruku ZA.

Da je to stvarno tako istaknuo bih da je 22.7.2020. pri izboru predsjednika Hrvatskog Sabora od 144 prisutna zastupnika, za izbor g. Jandrokovića glasalo 143 zastupnika i 1 je bio suzdržan. Tada nitko nije smatrao da su zastupnici SDP i drugih oporbenih stranaka prebjegli u HDZ.

Nadalje, kod izbora gospodina Vučetića cijeli naš klub je bio suzdržan, no također smo kasnije prokomentirali da smo trebali podržati Antonia jer je to uobičajena praksa.

Koristim priliku da odgovorim i gospodi Zubčiću i Pupić Bakraču.

Da, ja osobno svakodnevno imam niz sastanaka i susreta s cijelim nizom dužnosnika i političkih predstavnika kako bih osigurao normalno funkcioniranje općine Stankovci i pokrenuo neke nove razvojne projekte za Općinu na čijem sam čelu.

I da, kontaktiram i s čelnim ljudima unutar institucija koji su ujedno i vodeći ljudi HDZ jer jedino u komunikaciji s njima mogu postići da Općina osigura sve ono što je stanovnicima općine Stankovci potrebno.

Poštovana gospodo Zubčić i Pupić Bakrač, ja osobno ne znam koliko ste vi izbora do sada dobili i jeste li u svom političkom djelovanju bili u poziciji da vodite neku Općinu ili Grad, ali ono što znam jest to, da je tim mladih ljudi, skupa sa mnom svojim radom uspio nakon dugo godina smijeniti HDZ, te osigurati većinu u Općinskom vijeću. Da sam razmišljao i želio svrstati se u njihove redove, tada bih odavno takvu priliku i iskoristio.

Pozivam vas gospodine Zubčiću i Pupić Bakraču da svojim političkim angažmanom i djelovanjem pomognete razvoju i boljitku općine Stankovci te ako ikada prolazite ovom Općinom smatrajte se pozvanim da i s vama porazgovaramo kao što činimo i sa svim predstavnicima drugih političkih opcija.