Grad Zadar otvorio je dvije ponude za opremanje prometnica na Bulevaru i u Ulici dr. Franje Tuđmana pametnim semaforima i kamerama za snimanje prometnica. Iz tzv. pametne sobe pratit će se stanje na 18 raskrižja, čime će se omogućiti veća protočnost javnog prometa i biciklista, ali i nadzor nad prekršiteljima u prometu ili vandalima uz prometnice.

Na posao procijenjene vrijednosti od 10,4 milijuna kuna bez PDV-a javila su se dva ponuđača - Eccos inženjering s ponudom od 10.381.718,85 kuna, te zajednica ponuditelja u kojoj su KING-ICT i Semafor d.o.o. s ponudom od 9.992.988,41 kuna. S obzirom da se na nižu cijenu dobiva 90 od mogućih 100 bodova, a preostalih 10 bodova na jamstvo za otklanjanje nedostataka, velika je šansa da će posao dobiti zajednica ponuditelja, pod uvjetom da je zadovoljila sve druge kriterije.

Bivša tvrtka nekadašnjeg ministra Damira Krstičevića specijalizirana je za informatičku opremu te bi u kratkom vremenu potrebnim uređajima trebala opremiti ulice Ante Starčevića, Franje Tuđmana, Ljudevita Posavskog, Nikole Šubića Zrinskog, Obalu kralja Tomislava, Obalu kneza Branimira... Zanimljivo je da je tijekom natječaja ponudu dvaput slala - s obzirom da je pomican rok ponude, morali su ažurirati bankarsku garanciju.

Osim zamjene / ažuriranja semafora, nabava teška 10.4 milijuna kuna obuhvaća i ugradnju 14 info displeja, video detekcijskog sustava/senzora za detekciju kretanja motornog prometa, dobavu i uvlačenje optičkih kabela te uspostavu centralnog nadzornog i upravljačkog sustava odnosno Gradskog centra za kontrolu prometa.

Rok isporuke opreme je maksimalno 100 dana od potpisa ugovora, a rok instalacije opreme maksimalno 180 dana od potpisa ugovora s odabranim ponuditeljem.