Sastavljanje nove većine u Županijskoj skupštini vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač prikazao je kroz poznatu basnu o žabi i škorpinu.

U toj priči škorpion pita žabu da ga prenese preko rijeke. Žaba se ispočetka boji da će je ubosti, ali je škorpion uvjeri kako neće jer, ako je ubode, i on će se utopiti. Žaba potom pristaje, ali je škorpion ipak na sredini rijeke ubode i tako ih oboje osudi na smrt. Kada ga žaba upita zašto je to učinio, škorpion odgovara kako mu je takav karakter.

- Vaš je karakter da kradete, lažete i kupujete. Prije šest godina dogodila se kupovina zastupnika SDSS-a Mirka Raškovića u Hrvatskom saboru, a s njime se tada susreo Božidar Kalmeta. Pupovac je nakon toga naricao i tražio od DORH-a da se sankcionira Kalmeta i ta kupovina. Mi danas imamo slučaj da taj isti Pupovac i Rađenović drže ljestve Kalmeti i Longinu. Eto kakva je politika SDSS-a. Kad im netko nešto kaže, oni odgovaraju da ih se napada zato što su Srbi. Ne, napadamo vas jer vodite ogavnu politiku, štetnu za Republiku Hrvatsku i štetnu za srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. Oni vam trebaju šutnuti nogu u guzicu i izbaciti vas van. Ionako za vas nitko ne glasa nego vam ovaj nakaradni zakon daje pravo da govorite jedno, a radite drugo, kao što radite i danas. Sram vas bilo, gospođo Rađenović, poručio je Pupić Bakrač predstavnici srpske nacionalne manjine koja je u petak činila dio HDZ-ove većine s HSP-om te HSP-om dr. Ante Starčevića.