Odbor za imenovanja Zadarske županije prihvatio je na današnjoj sjednici prijedlog da dosadašnjeg vijećnika s liste MOST-a Franu Vučetića zamijeni Branko Katić. Druga nova vijećnica u Županijskoj skupštini je Rajka Rađenović. Voditelj ovog odbora Željko Šoša izvijestio je kako se na dopunskim izborima za predstavnika iz srpske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji kandidirala samo lista SDSS-a s kandidatkinjom Rađenović. Od nešto više od 11 tisuća birača s pravom glasa na izbore ih izašlo sedamstotinjak. Dio je ubacio nevažeće listiće, a jedini važeći bili su oni za izbor Rađenović, tako da je ona jednoglasno izabrana.

Rajka Rađenović već je po istom modelu, zbog tadašnjeg prava manjina, 2010. godine izabrana za zadarsku dožupanicu tadašnjem županu Stipi Zriliću. Njezinim ulaskom broj vijećnika se popeo na 38, pa je za većinu trebalo 20 vijećnika. Izlaskom Kapovićeve liste iz koalicije većinu su omogućili upravo Rađenović i prebjeg iz Domovinskog pokreta u HSP dr. Ante Starčevića Nenad Klarić. Pri konzultacijama na Županijskoj skupštini oboje su odlazili u prostoriju zajedno s vijećnicima iz kluba HDZ-a.

Zanimljivo je da se u glasanju za novog predsjednika Županijske skupštine Zorana Šikića pojavio i 21. glas. Brzom inspekcijom vijećnika Ante Rubeše otkrilo se da ga je dao vijećnik s nezavisne liste Ivice Žuvele i načelnik Općine Stankovci Željko Perica. Ipak, pri glasanju za proračun Perica je opet bio u oporbenoj kvoti.