Četiri točke sa sutrašnje sjednice Županijske skupštine, među kojima i rebalans proračuna, nisu prošle na Odboru za financije i proračun čiji su se članovi jutros sastali.

Do zadnjeg trena uz puno trzavica s "kapovićevcima" sastavljala se većina, no ona očito nije bila dovoljno stabilna na odboru. Gradski pročelnik Mario Pešut (HDZ) je ispričao svoj nedolazak, dok je vanjski suradnik Marino Marić, koji se izjašnjava kao „kapovićevac", stigao kad je sve već bilo gotovo. Glasove HDZ-ovih članova, Željka Dilbera (predsjednik odbora) i Darija Vrsaljka, tako su nadjačali glasovi Vedrane Mišković (SDP), Višnje Pećarić (Kluba Ivice Žuvele) te Angela Žilića, koji je za razliku od svog kolege Nenada Klarića ostao vjeran Domovinskom pokretu. S dva glasa "za" i tri "protiv" po prvi put nisu prošle izmjene i dopune proračuna za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu kao ni izvješća o poslovanju i izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste u prvoj polovici godine.

Mišković je bila protiv prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju županijskog proračuna, dok su Pećarić i Žilić bili suzdržani oko ove točke. Rasprava nije dugo trajala jer oporba nije htjela otkrivati svoje adute, odnosno stavke iz materijala zbog kojih su im ove točke sporne. Čuvaju ih za sjednicu Županijske skupštine koja bi, sudeći po današnjem uvodu, mogla biti dramatična.