Nakon dugog čekanja da odgovori na novinarski upit, telefonski poziv i poruku, ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina indirektno je potvrdio ono što svi već znaju u zadarskoj bolnici - mag. med. techn. Darija Katuša još će četiri godine biti njegova pomoćnica za sestrinstvo.

Na naš konkretan upit o tome je li po isteku mandata 16. listopada opet za glavnu sestru bolnice imenovao Dariju Katušu, ravnatelj Čulina je ovako odgovorio:

"Na web stranici Opće bolnice Zadar, u dijelu: O nama, Ravnateljstvo; Ured ravnatelja, u mogućnosti ste izvršiti uvid u tražena imenovanja", uputio nas je ravnatelj Čulina.

Zahvaljujući odgovoru u rukavicama, otkrili smo kako je ravnatelj imenovao još dvojicu pomoćnika: Branka Katića za financijsko poslovanje te dr. Antu Tolića za kvalitetu. Ako je Katić i prije bio pomoćnik, to ide na dušu ravnatelja Čuline.

Imenovanje mladog neurologa za kvalitetu, a misli se na zdravstvene usluge, svakako je novina jer je to mjesto bilo mjesecima upražnjeno.

Iako se u Bolnici posljednjih mjesec dana govorilo kako glavna sestra odlazi u Županiju, to se pokazalo kao neosnovana glasina i nečija želja. Činjenica je da u Zadarskoj županiji postoje dvije sestre kao dvije glavne sestre bolnice. Dok je Darija Katuša u Zadru, friški ravnatelj Ortopedske bolnice Mate Kutleša preuzeo je Radojku Birkić za svoju pomoćnicu za sestrinstvo. Kad smo glavnu sestru biogradske bolnice lani pitali da nam objasni taj fenomen, ona je rekla kako su njih dvije bile vrijedne, učile i stekle diplomu sestrinstva.