U 89. godini života preminuo je Đorđo Zdrilić, legenda KK Zadar, objavili su iz Kluba.

- Đorđo je ostavio veliki trag na naš klub, i zauvijek ćemo mu svi biti zahvalni. Rođen je 1. ožujka 1933. godine, svoj košarkaški put je započeo u KK Zadru kao igrač, a nakon što je otišao u igračku mirovinu postao je legendarni trener Zadra. Bio je jedan od najvećih razloga zašto je Zadar osvojio naslov prvaka Jugoslavije 1967. i 1968. Vodio je legendarne igrače poput Kreše Ćosića i Pina Gjergje do velikih uspjeha.

Zadarska košarkaška zajednica Vas nikad neće zaboraviti, hvala Vam za sve lijepe trenutke koje ste nam dali. Počivao u miru, oproštajne su riječi uime KK Zadar.

Lani, kada je bio na pragu čuvenih 88 godina, Zdrilić je u javnosti otvorio svoje srce za košarku. Njegova zaluđenost počela je s 14. godina, u Klubu je aktivno igrao do 1965. godine, a onda je morao zarađivati kruh u Kidriču. Ipak u Jazine se vraća kao trener prve momčadi, a trenersko iskustvo stekao je i u Italiji. Bio je u začecima ženske košarke u Zadru, a svoju dugu karijeru završio je 2005. godine u školi košarke. Njegov autoritete u košarci ugrožavali su pritisci o tome tko hoće a tko neće igrati u prvoj momčadi.

Takve interesne kriterije, do jučer najstariji živući košarkaš Zadra, više, kako je izjavio, nije želio podnositi. Ponosan je na to što je lansirao 20-ak vrsnih igrača, osvojio i naslove prvaka, osobito s mlađim uzrastima, a nije mala stvar da je bio pomoćni trener tadašnjem selektoru moćne jugoslavenske reprezentacije Ranku Žeravici.

Ipak Krešo i Pino bili su neizostavni dio povijesti košarke u životu Đorđa Zdrilića.