Drugi zadarski Festival mesa Meat Me 2.0 počinje sljedećeg ponedjeljka na Staroj pijaci.

Turistička zajednica grada Zadra, organizator festivala uz potporu Grada Zadra i Tržnice Zadar okupila je širok krug partnera i suradnika koji će na različite načine sudjelovati u šest jutarnjih i dva večernja programa kroz cijeli sljedeći tjedan, od 18. do 23. listopada.

Kako bi svakodnevno bilo dovoljno mesnih sirovina i da bi se moglo pripremiti na stotine mesnih obroka, kao što je to bilo i na prvom, dobro posjećenom festivalu 2019. godine, i ovaj put će se svojim donacijama uključiti najpoznatije zadarske mesnice: Paleka, Biloglav, Ikić, Gobin, Lukin i Poličanka.

Jutarnji programi tijekom trajanja festivala, prema idejnom kreatoru gastronomskog dijela Meat Me 2.0 Renata Kraljeva, zamišljeni su kao marende od 10 do 14 sati na temu janjetina, pulastar, teletina, iznutrice i mesne prerađevine, junetina i svinjetina. Svaki dan imat će svog kuhara-moderatora, a to su poznati zadarski chefovi: Saša Began, Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko, Mario Arbanas, Klaudijo Mrkić i Karlo Bugarija. Jela na zadane teme pripremat će ukupno čak 25 zadarskih restorana i cateringa, koji će se izmjenjivati tijekom trajanja festivala. Za servis i posluživanje bit će zaduženi učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Za ponudu vina pobrinut će se Udruga vinara Zadarske županije, čiji će članovi svoja vina dijelom donirati, a dijelom prodavati po promotivnim cijenama. Sa svojim pićima i sokovima na Festivalu će biti prisutna Maraska Zadar, s dobrim žesticama Destilerija Mashtel, s pekarskim proizvodima Kroštula i Tvornica kruha Zadar, s vodom Tvornica Santa, a sa svojim će proizvodima na Meat Me 2.0 biti prisutni i drugi partneri: Paška sirana, Matak tartufi, Pršutana Biloglav i Ninska solana, Kotanyi i Metro.

Dva završna dana Festivala, petak i subota, imat će i svoje večernje programe koji su zamišljeni kao veliki grill party ili gradelada zabava od 18 do 23 sata. Svoje velike gradele donijet će i na njima peći ekipa iz Udruge mladih Puntamika, poznata po odlično organiziranim Puntamiškim feštama. Svoj grill promo show imat će lanac trgovina s vrhunskim odležanim mesom Beaf shop, a na Meat Me 2.0 stići će sa svojom prikolicom već sad svima poznata ekipa Picnic Mingle&Fun.

Za glazbeni dio programa na Festivalu angažirani su poznati zadarski DJ-evi Adam Abramović, Davor i Denis, a moderatori jutarnjih programa su, dan otvorenja festivala vodi Jakov Mađerić, a petak i subotu poznata RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

Na velikoj gradeladi u petak navečer svirat će grupa Bang Bang, a popularni voditeljski par Davor i Prte bit će moderatori večeri. Na jutarnjem eventu u subotu svirat će grupa Scifidelity Orchestra, a u večernjim satima glazbu će sa svoje kolekcije ploča puštati DJ Mate Kokić te je predviđen nastup grupe Swingers.

Hranu i piće na Meat Me 2.0 festivalu moći ćete degustirati kupnjom bonova po cijeni od 20 kn za hranu i 10 kn za piće, a sav prihod bit će namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Ulaz u Staru pijacu bit će moguć isključivo uz predočenje EU Covid potvrde.