Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske ovog su vikenda proveli dva krimalistička istraživanja vezana za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U petak 8. listopada oko 18 sati policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Zagrebačkoj ulici u Zadru zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji Zagrepčanin, a kod kojeg je pronađena droga marihuana. Vozač je uhićen te je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je od njega oduzeto oko 1 051 grama marihuane pakirano u dvije PVC vrećice. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Istog dana u ruke policije "pao" je i 26-godišnjak. Prilikom pretrage prostorija koje osumnjičenik koristi na zadarskom području, pronađeno je oko 415,2 grama marihuane. Droga mu je oduzeta, a protiv 26-godišnjaka se podnosi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Nijedan od privedenih mladića nije policiji poznat od ranije.