Od kolovoza traju radovi na preuređenju jednog stana u zgradi Ljepotice iznad dječjeg vrtića Jazine. Gradilište se odvija preko dvorišta u kojem se djeca igraju samo u poslijepodnevnoj smjeni kada radovi stanu. Lakše je biti vani nego li u samom vrtiću u kojem često buka odozgo nadjačava komunikaciju s djecom.

Radovi koji su se odvijali preko dvorišta u Jazinama su bili i vrtiću od velike koristi jer se sanacijom stana saniralo curenje vode u vrtić.

Radovi su gotovi i zid se vraća u prvobitno stanje danas ili sutra, a cijelo vrijeme je otvor bio ograđen pomičnom ogradom. Ugroze za djecu nije bilo, napisala nam je to ravnateljica DV Sunce, Ana Dunatov. Ona je za Zadarski list 12. rujna isto to izjavila, samo što je rekla kako se nada da radovi biti završeni za 10-ak dana.

Kada će se vratiti u prvobitno stanje betonski zid koji je ograđivao dvorište vrtića koje je metalnom ogradom pretvoreno u gradilište?

Sudeći prema fotografijama s terena, to baš i nije izgledno. Gradilište ne samo da prolazi preko dvorišta u kojem je dječje igralište već je dislociran i na dragocjenoj zelenoj površini stambene zgrade zvane Mesopromet.