Danas u vremenu od 9 do 15 sati, Hrvatska policija, Policijska uprava zadarska na Bedemima zadarskih pobuna izlaže dio svoje opreme i sredstava kojima se koristi u svakodnevnom radu. Tako će povodom obilježavanja 30. obljetnice Dana obrane Zadra, na Muraju biti će izloženo policijsko naoružanje, oprema i vozila.

Građanima su se obratili priopćenjem kojeg prenosimo:

- Ovo je danas na tridesetu obljetnicu obrane Zadra jedinstvena prilika da se prisjetimo važne i nemjerljive uloge zadarske policije u obrani svoga grada.

Već na samim počecima velikosrpske pobune i okupacije velikog dijela zadarskog zaleđa, policajci, prvenstveno pripadnici Specijalne policije, predvođeni legendarnim zapovjednikom Đurom Županom i tadašnjom upravljačkom strukturom policijske uprave, stali su časno i nepokolebljivo na branik hrvatskog prostora i naroda.

Među rijetkim smo narodima u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju takve redarstvene snage koje su neposredno i u najvažnijim trenucima sudjelovali u pobjedi za slobodu svoje Domovine.

Za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda plaćena je visoka cijena u žrtvi hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika. Svima njima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima danas posebno odajemo počast i zahvalu.

U ovoj svečanoj prigodi čestitamo svim građanima grada Zadra spomen na jedan od najznačajnijih događaja iz Domovinskog rata, 06. listopada 1991. godine, Dan obrane Zadra, poručili su iz PU zadarske.