U župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću je svečano je proslavljena svetkovina sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih župljana i hodočasnika iz drugih okolnih mjesta predvodio je fra Ivan Režić u koncelebraciji s domaćim župnikom fra Božom Mandarićem. Slavlje je uljepšao mješoviti crkveni zbor poznatim pučkim tradicionalnim pjevanjem mise.

- Svatko od nas je pozvan i poslan, poput arkanđela Mihaela biti glas Božji na ovom svijetu. Kako bismo bili glas Božji koji se čuje, potrebni smo uvjeriti se „da nitko nije kao Bog". Neka nas sve prati zagovor sv. Mihaela arkanđela da umijemo uvijek prepoznati zamke Zloga i uvijek ostati povezani s Bogom, jedinom istinom i radošću života, istaknuo je fra Ivan Režić.

Fra Božo Mandarić zahvalio je fra Ivanu na predivnoj propovijedi kao i svim nazočnim vjernicima koji su uveličali slavlje svetkovine. Nakon misnog slavlja vjernici su na mjesnom groblju položili cvijeće i zapalili svijeće na grobovima svojih pokojnika. Poslije mise domaćini su zaigrali biračko kolo, zapjevali stare narodne pjesme, održavajući i obnavljajući tradiciju na taj način.

Blagdan sv. Mihovila slavi se i u sjećanje na 27. rujna 1991., kada su srpski pobunjenici okupirali Vukšić, zapalili župnu crkvu sv. Mihovila i minirali dvije mjesne crkve. Tijekom okupacije mučki je ubijeno devet nevinih civila i to mahom starije dobi. Oni nisu imali moć braniti se , a htjeli su samo ostati tu na svom mjestu, u svojoj domovini, na svom kućnom pragu. Crkva sv. Mihovila obnovljena je 1996. g., a 2008. g. dobila je i nova zvona. Prošlo je trideset godina od dana koji će zauvijek ostati urezan u sjećanje Vukšićana, od dana kada su se nakon godina progonstva vratili u svoje pusto i razrušeno selo. Ruka pravde do danas nije sustigla i kaznila zločince , a mještani iskreno vjeruju jedino u Božju pravdu. Vukšićani i njihovi gosti uz bogat blagdanski stol s pjesmom su proslavili svog nebeskog zaštitnika.